Első élményeink a Közgázban

Hosszú várakozás után végre eljött a leendő kilencedikes diákok által nagy izgalommal várt közgázos nyitótábor napja.

A gólyatábor sok meglepetést, élményt és izgalmat tartogatott számunkra. Az első ilyen meglepetés az volt, amikor kiderült, hogy új osztályfőnököt kaptunk. A következő akkor ért minket, amikor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a 32 fős 9. Ny kinőtte a 117-es termet. Miután Kati néni ismertette velünk a programtervet, és megtanított bennünket a helyes köszönésre, elmentünk a titkárságra a diákigazolványunkért. Ezután elhelyezkedtünk a kollégiumban, s egy kicsit pihenhettünk is. Mindenki azzal került egy szobába, akivel szeretett volna.

A következő programunk Tóth-Szalóki Zsanett tanárnővel volt: csapatokban statisztikai feladatokat oldottunk meg játékos keretek között. Az ebédünket a Viktória Gyorsétteremben fogyasztottuk el, ahol sokak kedvence, bolognai spagetti várt bennünket.

Délután lehetőségünk volt arra, hogy az elfogyasztott spagettit egy kiadós testmozgás keretében ledolgozhassuk. A diákok egyik része Fecó bácsival focizhatott, a másik Hetti néni segítségével a métázás szabályait ismerhette meg.

A sport utáni fürdést, felfrissülést követően a díszteremben Kerper Anna, a diákönkormányzat elnöke és három felsőbb éves diák tartott érdekes beszámolót az iskola hagyományairól és saját közgázos emlékeikről.

Programunk következő állomásán marketinges feladatot oldottunk meg Kádi Attiláné Patus Viktória tanárnő irányításával. Előre meghatározott idő alatt egy általunk kitalált üdítőről kellett plakátot készítenünk.

Természetesen nem maradhatott el a remekül sikerült osztályinduló sem, amit nagy örömmel adtunk elő a plakátok és a plakáthoz tartozó reklám bemutatása előtt.

Minden feladatért pontokat kaptunk, így az osztályok folyamatos versenyben voltak egymással.

A vacsorára kapott hamburgert az iskola étkezőjében fogyasztottuk el, Az est további részében játékos feladatok vártak bennünket, amelyeket közgázos diákok tartottak nekünk. A csapatokban elvégzett feladatok után pizsamában folytattuk tovább az estét a koleszban Marika néni felügyelete mellett, aki éjjel vigyázott ránk. Mi, lányok elfoglaltuk az egyik kanapét a folyosón, és hajfonás közben zajlott tovább a napközben elkezdett ismerkedés, beszélgetés, néhányan beálltak csocsózni vagy kártyázni. A nagy izgalmak és az új környezet miatt alig tudtunk aludni, így a reggel 7 órai felkelés egy kicsit nehézkes volt, a zenés ébresztő nem bizonyult elég hangosnak.

Miután végre elkészültünk, jöhetett a nap legfontosabb étkezése, a reggeli, melyet szintén a Viktória Gyorsétteremben fogyasztottunk el. Következő programunkon Radványi Éva tanárnő két közgázos diákkal együtt tartott tájékoztatást a közösségi szolgálatról. Az előadás után egy kis tánc következett, amit Bódi Kornél és két segítője tartott nekünk, úgyhogy aki esetleg eddig még nem, az ezután biztosan felébredt. Az utolsó helyszínen Cziglerné Németh Bernadett és Nagyné Hevesi Judit tanárnők tartottak vidám hangulatú, játékos órát a környezetvédelemről.

A négy osztály közötti verseny eredményhirdetése zárta a gólyatábor programsorozatát péntek délben. Osztályunk lelkes közössége első lett – igaz csak hátulról –, de mindezt kárpótolta a jutalmul kapott csoki és a sok közös élmény.

Köszönjük a szervezőknek a nagyszerű programokat és élményeket. Reméljük, az előttünk álló tanév is sok hasonlóan izgalmas rendezvényt tartogat számunkra.

 

Horváth Viktória

9. Ny osztályos tanuló

 

Régi honlap