Gépíróink és szövegszerkesztőink sikerei

Alig vagyunk 1 éve a közgáz tanulói, máris új ismeretekre tehettünk szert, ezek közül az egyik legfontosabb:  megtanultunk tíz ujjal vakon írni.

Ti tudjátok, minek a rövidítése a MAGYOSZ? Ha rákerestek az interneten, azt láthatjátok, hogy a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségét dobja ki első találatként. De ha lejjebb gördítetek, megjelenik a MAGYAR GYORSÍRÓK ÉS GÉPÍRÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK is a neve. Mi, öten ennek a szervezetnek a versenyén vehettünk részt.

Április közepén zajlott a Teöreök Aladár országos tanulói gépírás és szövegszerkesztő verseny, melynek eredményhirdetésére a hétvégén, Budapesten került sor. A gépírás verseny eredményét szinte azonnal láttuk, mert a megmérettetés interneten keresztül zajlott. Egy tízperces másolás kellett elkészíteni, lehetőség szerint hibátlanul. A helyezést a nettó leütések száma adja. Munkánkat nehezítette, hogy ha tévesztettünk, az elért leütésből hibánként 100 leütést levont a versenybizottság. Igazán büszkék lehetünk magunkra, mert kettő tanuló, Karakas Helga Karolina 9. A és Borsos Samy 9. B hibátlansági emlékérmet nyert, iskolánk többi diákja (Hegyi Ferenc 9. A, Nagy Bianka 9. B és Komlósi Ramóna 10. B) is szépen helyt állt a megmérettetésen.

A szövegszerkesztés eredményéért hetekig izgultunk, de május 18-án, szombaton végre ez is kiderült. Borsos Samy 9. B osztályos tanuló országos 2. lett, Komlósi Ramóna 7., Nagy Bianka 20. helyezést értek el. A díjátadón nagy dicsőség volt átvenni az okleveleket, emlékérmeket és a könyvjutalmat. Megállapítottuk, hogy a jövőre nézve is lesz feladatunk, meg szeretnénk nyerni a versenyt. Élmény volt ott lenni a legjobbak között, és learatni a megérdemelt jutalmat.

Köszönjük felkészítő tanárainknak, Tóth Judit és Somogyi Katalin tanárnőknek a munkát!

 

                                                                                         Borsos Samy és Nagy Bianka 9. B

 

Régi honlap