Ifjú tehetségek a Közgázban

Iskolánkban 2017. szeptember 25-én rendeztük meg a 9. évfolyamos diákok hagyományos tehetségkutató műsorát. A 14:30 kor kezdődő alkalomra a díszteremben került sor. Berta Ildikó Katalin tagintézmény-vezető asszony kedvesen köszöntötte és biztatta a megmérettetést vállaló diákokat. A műsorszámokat Edvy Dániel, 13. évfolyamos diákunk konferálta fel, és kérte bemutatkozásra a fellépőket. A zsűri tagjai Nagyné Hevesi Judit kollégiumvezető, Kádi Attiláné Patus Viktória tanárnő, Radványi Éva tanárnő, a zsűri elnöke Kerpel Péterné tanárnő voltak.

Összesen tizennégyen léptek a képzeletbeli dobogóra szavalattal, énekléssel, hiphoptánccal és rajzaik, fotóik bemutatásával. A három osztály mindegyike lelkesen készült a feladatra. Elsőként az „A”-sok szerepeltek, közülük volt a legtöbb résztvevő osztályfőnökük Karnerné Pethő Katalin biztatásának is köszönhetően. Sikos Hédi Mirella szavalata nyitotta a produkciók sorát, majd rajzokat, festményeket láthattunk Amrus Cintiától, Szanyi Katától és a már említett Sikos Hédi Mirellától. Az osztály műsorát színesítette a Teremtők című hiphoptánc, amelyet Járó Antónia, Járó Noémi, Barti Hanna és Németh Bettina adott elő. Hanna és Bettina más osztályokban tanulnak, a csapat viszont így volt teljes.

Következett a 9. Ny osztály. Mivel ők nyelvi előkészítősök, angolul és német nyelven is bemutatkoztak. Saját maguk konferálták osztálytársaik produkcióit. Gallen Patrik Máté saját verseit adta elő, Rákóczi Kíra, Babos Richárd és Galler Adrián rajzaikat vetítették ki, és meséltek példaképeikről, az őket inspiráló hatásokról. Az osztály műsorának ötletéhez hozzájárult osztályfőnökük, Tóth Judit tanárnő segítsége.

Végül a „B” osztály műsora következett. Bakai Rebeka és Csukárdi Kata Demjén Ferenc szerzeményét, a Felnőtt gyermekek című dalt adta elő. Őket táncos hiphop követte, melyet a Balance Dance Team adott elő, velük táncolt Papp Viktória, az osztály tanulója. Szereplésüket izgatottan figyelte osztályfőnökük, Reichter-Balázs Edina tanárnő.

Rövid tanácskozás után a zsűri döntést hozott, és következett az eredményhirdetés. Vers kategóriában Gallen Patrik Máté 9. Ny osztályos tanuló lett a győztes. A hiphoptáncosok közül Papp Viktória, 9. B osztályos nyerte el a kategória győztese címet.  Szanyi Kata 9. A osztályos tanulót díjazta a zsűri a legjobb rajzok alkotójaként.

Minden fellépő kapott emléklapot és csokoládét, a győztesek pedig az oklevelek mellé egy-egy ifjúsági regényt is átvehettek. Összességében egy nagyon kellemes délutánt tölthettünk együtt, láthattuk, hogy iskolánkban továbbra sem lesz hiány kreatív, a művészetekre fogékony diákokból.

                                                                                                                                             Kerpel Péterné

                                                                                                                                             tanárnő

 

Régi honlap