Immáron hagyományszámba menő, élménydús délutánt tölthettek együtt a vers, zene, tánc és egyéb „varázslatok” szerelmesei a KÖZGÁZ-ban, ahol is a 9. évfolyamosok tehetségkutató versenyére került sor.

A KÖZGÁZ kollégiuma, mely az alma máter „tetőterében” kapott helyet, köztudottan a város több iskolájában tanuló, Pápától messze lakó diákoknak ad lakhatási lehetőséget (ők, a lakhelyük és tanulóhelyük közti távolság okán kérnek-kapnak itt helyet). A folyamatosan megújuló, melegséget, „otthonillatot” árasztó szobákban immáron sok-sok éve laknak a nagy örömmel és egymással, valamint kollégiumi nevelőikkel a legnagyobb összhangban napjaikat töltők.

Az előző, esőáztatta napok bizonytalansága miatt a pápai KÖZGÁZ vezetősége és tanári közössége az iskola tornatermét, dísztermét és egy nagy előadóját jelölte ki a 2018-19-es tanév ünnepélyes megnyitásának helyszínéül. A sok, díszbe öltözött, mosolygó-mocorgó diák üdvözlő szavakat, szép verset és természetesen igazgatói beszédet „kapott útravalóul”.

Mint minden középiskolában, így, augusztus végén, alig egy leheletre az évkezdéstől,  bevett szokás, hogy az intézményben tanulmányokat kezdő elsősöket „Gólyatábor” keretében köszöntik. Avatják „taggá”. CSALÁDTAGGÁ. Merthogy az előttük álló évek nagy részét együtt fogják tölteni, nagy család módjára, ahol ők a gyerekek, és tanáraik vállalják a megtisztelő-és nehéz szülőfeladatot.

A tanévnyitó ünnepélyt szeptember 3-án 8 órakor tartjuk.              

A tankönyvosztás szintén aznap lesz.  A 9. évfolyamosok ebben az évben is ingyen kapják a könyveket, a 10-11-12. évfolyamos ingyen tankönyvre jogosultak az igazolásuk másolatát hozzák el! A fizetősök közül, aki nem ment át a pótvizsgán, annak át kell vennie a tankönyvét és vissza kell küldenie a Kellónak!

Az 5/13 osztályosoknak nem kell külön beiratkozniuk, az első tanítási nap nekik is szeptember 3.

A nyitótábor programja

 

Oldalak

 

Régi honlap