Híres, nagy költőink hagyatékait megőrizve, azokat becsben tartva éli dolgos-szorgos hétköznapjait a pápai KÖZGÁZ. Nemzeti himnuszunk születésnapjáról, a Magyar Kultúra Napjáról közös-fennkölt szavalással emlékeztünk meg.  Az iskolai hagyományoknak megfelelően a 11. évfolyamosokat érte a megtiszteltetés, hogy megmutathatták összetartozásukat, magyar hitüket, s méltón felöltöztetve lelküket és testüket bizsergető élményt adva szavaltak hallgatóságuknak.

 Nincs olyan ember, ebben bizonyos vagyok, aki figyelmes újságolvasóként ne értesülne a pápai KÖZGÁZ dolgos-szorgos napjairól, szinte minden nap. Merthogy itt mindig történik valami. Valami, ami példaértékű, valami, ami felemelő, valami, ami elgondolkodtató, valami, ami jó. S a jónak hamar híre is megy. Így történt ez a nemrégiben átadott és a tanulók által nagy lelkesedéssel és szeretettel már használatos konditeremmel is.

2019. január 16-án, szerdán került megrendezésre a X. Keleti Károly Országos Levelező csapatverseny közgazdaságtan ágazatban, amelyet Budapesten rendeztek az Óbudai Egyetemen. Iskolánkból két elődöntő után az 5/13 P osztályából jutottunk be harminc csapatból az országos döntőbe, amely öt csapatból állt.

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma (OM:203047)

ingyenes felnőttoktatás, esti képzés keretében, keresztfélévben

55 344 07 VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ képzést indít.

 

A továbbtanulás és pályaválasztás előtt álló gimnazisták és szakközépiskolások sok helyről, sok forrásból meríthetnek ötleteket a „Hogyan tovább?”-ról, de a leghitelesebb, legéletszerűbb, legemlékezetesebb mégis a személyes tapasztalás, a személyes „kóstolgatás”, helyzetfelmérés, igaz, hús-vér lehetőségek megtekintése, átélése. Erre az élményre vár izgatottan minden évben minden végzős. A budapesti EDUCATIO kiállításra.

A nagyhírű, 80. évébe lépett pápai KÖZGÁZ szalagavató bálja idén is különleges esemény volt. Sok álmatlan éjszaka, több kilométernyi táncpróba, bevonulás-levonulás, torokköszörülés után egy profin megkoreografált-és kivitelezett „Nagy Mű” kápráztatta el az ünnepi percek szemtanúit. A protokolláris bevezető után az Ünnepeltek, a végzős diákok múltidéző műsorai következtek, melyeket szemkápráztató keringőik öleltek magasba, s tettek emlékezetessé.

A szecskaavató előtt pár héttel osztottuk ki az előzetes feladatokat, amelyre nagy lelkesedéssel, és odafigyeléssel készültek a kilencedikesek. Az előzetes feladat témái a Disney mesék voltak. A 9.Ny a Micimackóból, a 9.B Shrek-ből, végül a 9.A a Hupikék törpikékből adott elő egy jelenetet. Egész álló  nap a jelmezben kellett lenniük az iskolában-mindenki nagy örömére és némelyek nem kisebb meglepetésére.

Oldalak

 

Régi honlap