Országos II. hely Budapesten

2019. január 16-án, szerdán került megrendezésre a X. Keleti Károly Országos Levelező csapatverseny közgazdaságtan ágazatban, amelyet Budapesten rendeztek az Óbudai Egyetemen. Iskolánkból két elődöntő után az 5/13 P osztályából jutottunk be harminc csapatból az országos döntőbe, amely öt csapatból állt.

Előzetes feladatként egy gazdasági ismereteinket mérő tesztet, illetve egy kreatív befektetési pályázatot kellett beadnunk. Ezen feladatok megoldásához nagy segítséget jelentett felkészítő tanárunk, Magasy Gyula tanár úr szakmai hozzáértése.

Szerdán vonattal utaztunk fel Budapestre, ahol a hosszú utazás után egy 20 perces, három oldalas, nehéz gazdasági számításokból álló tesztet kellett kitöltenünk, ami után 50 perc állt rendelkezésünkre egy 15 perces prezentáció elkészítésére. Csapatunk a farmernadrág piaci elemzését kapta előadásának témájaként.

A prezentáció bemutatása és a kérdések megválaszolása után, amíg az munkánkat értékelték, kísérőtanárunkkal, Obermayer Rita tanárnővel egy rövid városnéző túrára mentünk. A rövid túra után visszatérve az egyetem épületébe, érdekes előadásokra ültünk be, amelyet az egyetem volt hallgatói tartottak. Ez után került sor az eredmény kihirdetésére.

Nagy izgalommal ültük végig az idegőrlő perceket, amelynek a végén a csapatunk az országos második helyet zsebelte be. Egy 128 GB-os pendrive, marketinges könyv és más érdekes nyeremények ütötték markunkat.

Sok élménnyel gazdagodva és büszkén indultunk haza.

Pápa, 2019. 01. 18.

 

Molnár András

Csányi Csaba

Raksányi Bence

 

 

Régi honlap