„A spórolás mesterei"

Iskolánkban az Európai Szakképzési Hét programsorozathoz kapcsolódóan 2017. szeptember 29.-én került megrendezésre a 9. évfolyamos diákjaink számára a „Kalandpark a Közgázban a takarékosság jegyében” elnevezésű verseny. A megmérettetésen osztályonként 2 - 2 csapat képviseltette magát, így összesen 24 diák számára vált az iskola épülete péntek délután kalandparkká.

A 4 fős csapatok mindegyike 500 „Közgáz pénz” birtokosaként elindult a saját, kisorsolt tanösvényén, hogy teljesítse a játékos feladatokat. Minden tanösvény 6 megállóból állt, a helyszínek fellelésében térkép, és 2 – 2 felsőbb éves diákunk nyújtott segítséget.

A csapatok a feladatok helyes teljesítése esetén gyarapították a meglévő tőkéjüket, hibás válasz esetén pedig fizetniük kellett. Lehetőség volt a már összegyűjtött pénz kockáztatására is, ha a csapat elég bátornak gondolta magát.

A verseny nagyon jó hangulatban telt, a résztvevők nagy izgalommal járták végig az állomásokat, a játék közben találgatták, hogy vajon ki gyűjtötte a legtöbb pénzt, ki mennyire lesz sikeres a spórolásban.

A „Spórolás mesterei” címet végül a 9. A osztály ANZSAZSENI nevű csapata nyerte el, akik a verseny során a legtöbb „Közgáz pénzt” gyűjtötték össze. A csapat tagjai: Ölbei Zsanett, Kerper Anna, Kovács Nikolett, Nagy Zseraldin.

A második helyezett csapat neve MONEY, szintén a pénzügy – számvitel szakos 9. A osztályból került ki. Csapattagok: Szórádi Brenda, Sikos Hédi Mirella, Őri Boglárka, Töreki Laura.

A harmadik helyezést a nyelvi előkészítő osztályba járó DUKÁT nevű csapat érte el, a csapat tagjai: Bíró Bence, Balogh Emese Blanka, Bódai Vanda, Leitner Noémi.

Az első 3 helyezett Oklevelet, minden részt vevő csapat Emléklapot kapott. Az első helyezett csapat tagjainak tárgynyereménye pizza utalvány volt. Gratulálunk!

A zsűri tagjai: Tóthné Pál Gabriella, Csatári – Fodor Zsanett, Vargáné Czobor Andrea, Kádi Attiláné Patus Viktória, Magasy Gyula, Kissné Dernóczi Edit, Tóth – Szalóki Zsanett, Présinger Zoltán tanárok, a zsűri elnöke Mógor Andrea, az iskola gyakorlatioktatás-vezetője volt.

                                                                                              Tóthné Orosz Krisztina

 

 

Régi honlap