Szakmai verseny a Közgázban

Egy hetes rendezvénysorozattal ünnepli alapításának 80. évfordulóját a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma. A diákok változatos programok részesei lehettek ezekben a napokban, többek közt részt vettek múzeumpedagógiai foglalkozáson a Pannonia Reformata Múzeumban, tanáraik szerveztek számukra sportnapot, s az iskolában felállított utazó planetáriumban megelevenedett az éjszakai égbolt. A tanulók tudásukat is próbára tehették, hisz volt fordítási verseny az idegennyelvi munkaközösség szervezésében: a 80 éves intézményt bemutató, népszerűsítő szöveget kellett a tanult idegen nyelvre, angolra vagy németre átültetni. Az angol nyelvű fordítás nyertese Hencz Balázs Mihály lett, a német nyelvűé pedig Nyári Hajnalka, tájékoztatta hírportálunkat Németh Éva szervező tanár.

A jubileumi esztendők hagyományos megmérettetése a régiós szakmai verseny, melyre ezúttal a házigazdák mellett Győrből, Veszprémből, Sopronból és Szombathelyről is érkeztek résztvevők. Koppány Jánosné tagintézmény-vezető helyettes elmondta, hogy a 11. évfolyamos, közgazdasági ágazaton tanuló középiskolásokat várták erre a versenyre, a feladatok összeállításánál a szakképzési kerettanterv által előírt tananyagot vették alapul.

A csapatok kaptak előzetes feladatot, városukat kellett bemutatni egy vetített képes előadás keretében. A versenyen aztán statisztika, pénzügy, számvitel, gazdasági ismeretek, tízujjas vakírás tette próbára a résztvevők tudását, játékos, interaktív formában. Azért kreativitásukra is szükségük volt a fiataloknak, hisz bankjegyet is terveztek. A feladatokat a kísérő tanárokból álló zsűri értékelte, a versenyt a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma csapata nyerte.

ha

pap-ma.hu

Képek: Németh Éva

 

 

Régi honlap