Szövegszerkesztőink és gépíróink sikerei

Teöreök Aladár tanulói verseny

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége 2020. október 7. – október 14. közötti időpontban rendezte meg a tanulók országos gyorsíró-, gépíró- és szövegszerkesztő versenyét! Iskolánkat ezen az online versenyen 5 tanuló képviselte. Mindannyian szövegszerkesztésből indultak, ahol a következő eredményeket érték el:

Csiszár Kitti 10. D 7.,

Nagy Bianka 11. B 6.,

Komlósi Ramóna 12. B 7.,

Borsos Samy 11 B 13.,

Nemes Virág 11. B 19. helyezett lett.

Felkészítő tanárok: Rózsahegyi Zsolt Tamásné és Tóth Judit.

Nemzetközi gépírásverseny

A cseh szakmai szövetség idén novemberre is meghirdette a „ZAV 100” elnevezésű nemzetközi internetes gépírásversenyt. A versenyen eddig még soha nem szerepeltek iskolánk tanulói. A megmérettetés internetes formában zajlott, mindenkinek az anyanyelvén kellett 25 db egyperces másolást elkészítenie egy órán belül, megadott program segítségével. A magyar versenyzők 2 időpontot kaptak 2020. november 21. 14 óra és 2020. november 24. 14 óra. A verseny feladata látszólag könnyű, de csak látszólag!! Nagyon formában kell lenni, hogy a bonyolult számítású (leütés és hibaszám alapján derül ki a pontszám) versenyen jól teljesítsen az ember. A mieinknek sikerült.

Nagy Bianka 11. B osztályos tanuló 315 versenyző közül 39. lett, a magyarok közül 2. lett.

Borsos Samy 11. B (egy másik kategóriában, mert ő már idősebb korosztályba tartozik) 700 versenyző közül 143. lett, 7. a magyarok között.

Felkészítő tanár: Tóth Judit

Minden versenyzőnek és felkészítőiknek szeretettel gratulálunk!

 

Csengetési rend