Ünnep

Március 15. ünnepe a Közgázban

Iskolánk tanulói ebben a tanévben is méltóképp emlékeztek az 1848/49-es polgári forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára.

Az ünnepi beszédet Balogh Bianka, 12. B osztályos tanuló írta és adta elő. Zárógondolata megható üzenet a hősöknek: „A szabadságharc, ha a hatalmas túlerő leverte is, nem bukott el, hiszen ma itt vagyunk mind, és tisztelettel emlékezünk mindazokra, akik életüket adták szeretett hazánkért és értő, érző jelenlétünkkel megköszönjük, hogy „…keservben annyi hű kebel / Szakadt meg a honért.”

Az énekkar és az irodalmi színpad közös műsorában magyar költők verseivel idézték fel a forradalom és a szabadságharc eseményeit. A verses, prózai részletek előadói: Szücs Kornélia, Karakas Kevin, Kerper Anna, Ölbei Zsanett és Bátor Botond voltak. Konferált: Őri Boglárka.

Az előadást színesítette Németh Bettina stilizált tánckoreográfiája, melyet Járó Antóniával és Járó Noémivel közösen adtak elő a „Zúg Március!” című dalra.

Az énekkar előadásában felcsendült a Szabadság himnusza, a Süvegemen nemzetiszín rózsa c. népdal, valamint a műsor zárásaként a Légy hű örökre című dal. Szólót énekeltek: Borbély Valentina és Füszfa Ferenc.

 

Tischler Mercédesz az énekkar tagjaként ezekkel a szavakkal emlékezik a közös pillanatokra:

„2019. március 14-dikén iskolánkban ünnepséget tartottunk, ahol a diákszínpadosok és az énekkarosok szerepeltek.

Szólót énekelt Borbély Valentina és Füszfa Ferenc az énekkar kíséretével.

Büszkén mondhatom, hogy én is tagja vagyok az énekkarnak. Teljesen átszellemülve és büszkén énekeltünk. Dalaink a szabadságról, a harcról és a szerelemről szóltak.

Jó érzés volt látni, hogy mindenki érdeklődően figyel ránk.

A diákszínpadosok teljesen beleélték magukat a szövegbe.

Három tanuló is táncolt, Járó Antónia, Járó Noémi és Németh Bettina. Nagyon ügyesek voltak.

A műsor nagyon tetszett. Köszönjük Radványi Éva tanárnőnek, hogy megtanította nekünk a dalokat. Törekedtünk arra, hogy minél jobban sikerüljön elénekelni őket, a közönség hallgatásából és a műsorszámok közti tapsból azt éreztem, igen, sikerült. Megidéztük 48 szellemét, szép műsorral emlékeztünk hőseinkre.”

 

Pápa, KÖZGÁZ

 

 

 

Régi honlap