A pápai KÖZGÁZ idén (is) igencsak kitett magáért, majd’ minden hétre jutott jótékonykodni való. A közelgő ünnepek varázsától vezérelve a diákok már temérdek csokit gyűjtöttek és juttattak el a Karitáció Alapítványon keresztül beteg gyermekeknek, a „Nyilas Misi karácsonya” akción belül szinte megszámlálhatatlan cipősdoboz telt meg meglepetés-ajándékokkal rászoruló kicsiknek.

Amikor megtudtuk, hogy idén mi rendezzük a mikulás műsort, az osztály változatos érzelmekkel fogadta a hírt. Valaki örült, mások úgy gondolták, hogy ez is csupán még egy tennivaló a sok közül. De nem volt mit tenni: elkezdtük a készülődést. Először is a forgatókönyv, a szövegek, táncok dalok és végül a jelmezek és kellékek. Ahogy teltek múltak a napok a Szürke Patás és a Hulla pelyhes sem csendült olyan hamisan, mint az első próbákon.

A pápai KÖZGÁZ az ünnepek közeledtével mert nagyot álmodni, és sok jólelkű, adni-adakozni kész tanulójával két nagyon nemes projektbe is „benevezett”: az immáron több éve zajló „Nyilas Misi Karácsonya” nevű adományozási akció keretében több száz dobozba gyűjtöttek játékokat, színes ceruzákat, kabalákat, mesekönyveket a rászoruló családoknak, ill.

A szalagavató fényéhez, pompájához aligha akad hasonlatos, mondják sokan, de én találtam hasonlóan káprázatosat, szemet-szívet gyönyörködtetőt: a pápai KÖZGÁZ-ban, a múlt hét péntekének estéjét, ami sok „közgázos” elsősnek jelentett életre szóló élményt, csodás pillanatokat.

Idén ősszel ünnepeltük Ady Endre születésének 140. évfordulóját. Egy rendezvénysorozat keretein belül emlékeztünk meg a költőről, melyet a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium hirdetett meg. „Ady Endre élete, hatása és utóélete” volt a verseny címe, minden csapat háromfős volt, a mi csapatunk: Borbély Mónika 10.A, Cseke Zsóka 11.B, és Polhammer Alexandra 12.A.

Iskolánkban  lezajlottak a Szakképzés Európai Hetének programjai. Nagyon szép pályamunkák érkeztek, a legjobbnak a következők bizonyultak.

Készítsd el a szelfidet!

 A dunántúli iskolaváros neves-patinás iskolája, a „KÖZGÁZ”, elsőként tartotta végzősei szalagtűző ünnepélyét november 17-én az eseményhez leginkább méltó helyen, „A színházban”. Már órákkal a szalagavató előtt nagy volt a sürgés-forgás a színház háza táján, aztán a kezdés előtti percekben már gombostűt nem lehetett elejteni a színházteremben, annyian összegyűltek, hogy részesei legyenek sok-sok végzős élete egyik legszebb pillanatának.

Tegnap lezajlott az osztrák-magyar kiegyezés 150. évfordulója alkalmából rendezett iskolai vetélkedő döntője. Négy csapat jutott be a végső megmérettetésre, ahol nyolc feladaton keresztül mérték össze tudásukat, felkészültségüket. Beugrónak  5 perces prezentációt kellett készíteniük egy korabeli történelmi személyről, majd irodalmi, ill. zenei részletek felismerése következett. A történelmi ismereteiket a totó, a földrajziakat pedig a vaktérkép megoldásával kellett bizonyítaniuk.

A pápai KÖZGÁZ-ban november 8-án, szerdán tartották meg a város középfokú oktatási intézményei közül elsőként azt a bizonyos nyílt napot, amelyet sokszor, sok helyen beharangoztak, sokakat hívtak-buzdítottak, hogy nézzék meg, éljék át, legyenek tanúi, hogy is folyik egy neves-patinás iskolában az oktatás. Az alma máter nagy, sárga épülete érdeklődő látogatók tömkelegét fogadta, „nyelte el”: minden osztályban, minden teremben, minden kis sarokban ültek, álltak nyolcadikosok szüleikkel, tanáraikkal, kísérőikkel.

Oldalak

 

Régi honlap