Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a 2021. május-júniusi vizsgaidőszak érettségi vizsgájára való jelentkezés határideje: 2021. február 15.

Nagy László halálának 43. évfordulójára emlékezünk ezzel a portréfilmmel. A Kossuth-díjas költő iskolánk diákja volt 1941-45 között.

Ma van a magyar kultúra napja annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Idén 100 éve született (1921. január 19-én) Mészöly Miklós Kossuth-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

 

A Teöreök Aladár Országos Szövegszerkesztési versenyen iskolánk csapata (Komlósi Ramóna 12. B, Borsos Samy 11. B, Nagy Bianka 11. B) 2. helyezést ért el.

 Felkészítő tanár: Tóth Judit

Rózsa Boglárka 10. B osztályos tanuló a Mesélnek a fák országos irodalmi pályázatra beküldött Értékes elmúlás című versével első helyezést ért el. A pályázat a 2020. évi Erdők Hete, Fenntarthatósági Témahét és a Világ Legnagyobb Tanórája keretében került meghirdetésre. A diákoknak az általuk választott erdei fa helyébe kellett beleképzelni magukat, és arról verset vagy más, szabadon választott prózai művet (pl. mesét, novellát) alkotni.

Oldalak

 

Csengetési rend