Terror Háza Múzeum – kirándulás 2019. március 23-án egy gyönyörű, napsütéses, meleg napra ébredtünk. Reggel 6.30 órakor indultunk különjárattal Budapestre, a Terror Háza Múzeumba. A kirándulás a GINOP projekt keretein belül került megrendezésre. Az Andrássy út 60. alatt álló múzeum azon ezernyi ártatlan ember sorsát mutatja be, akik a kommunista diktatúra alatt éltek, szenvedtek, akiket erőszakkal öltek meg.

A Fenntarthatósági Témahét keretében intézményünk is csatlakozott a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, melyet idén rendeztek meg nyolcadik alkalommal.

A pápai KÖZGÁZ nem kisebb személyiséget köszönthetett falai között, mint Prof. Dr. Bagdy Emőkét, az ország csillagszemű terapeutáját, aki korát meghazudtolón, energiabombaként adta elő „Egészségesen talpon maradni” c. másfél órás élettanítását. A professzor asszonyt az alma máter egy projekt keretében hívta meg, s mindenki nagy örömére szolgált, hogy az elfoglalt, országok és sokszor kontinensek közt „röpködő” híresség el tudott jönni Pápára.

2019. március 14-dikén iskolánkban ünnepséget tartottunk, ahol a diákszínpadosok és az énekkarosok szerepeltek.

Szólót énekelt Borbély Valentina és Füszfa Ferenc az énekkar kíséretével.

Kerper Anna 10. a osztályos tanuló beszámolója az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjéről, mely Gyulán, 2019. február 28-tól március 2-ig tartott. Iskolánk diákja Veszprém megye szakgimnáziumainak legjobb helyesírójaként vehetett részt a neves megmérettetésen, ahol színvonalas teljesítménnyel szoros versenyben a középmezőnyben végzett.

 

Március első hétfőjén, a GINOP-os közgazdászhölgyek rendhagyó előadásra voltak hivatalosak: Dr. Gáspár Attila, nőgyógyász, kétszer 45 percben érdekfeszítő felvilágosító prezentációt tartott. Nagy mennyiségű, hasznos tanáccsal látott el bennünket, többek között a helyes szexuális védekezésekről beszélt, de volt szó a „tervezetlen” várandóságról és ennek „kezeléséről” is.

Idén február 25 – március 1. között került megrendezésre az Európai Pénzhét, melynek ötletgazdája és főszervezője, az Európai Bankföderáció. Magyarországon a programsorozat már az ötödik alkalommal valósult meg, támogatva ezzel is a tudatos pénzügyi és tudatos gazdálkodásra nevelést.

Oldalak

 

Régi honlap