Nem hiszek a véletlenekben. Abban hiszek, hogy minden, ami történik velünk, annak oka, helye és ideje van az életünkben.

9. évfolyam

I. helyezés: Karaszlai Adrián 9. A, felkészítő tanára, Karnerné Pethő Katalin

II. helyezés: Mátyás Donát 9. C, felkészítő tanára, Glatzné Gyömörei Szilvia

A Dr. Kalotay Kálmán Bajnoki Gyorsíró-, Gépíró- és Szövegszerkesztő versenyen vettem részt két diáktársammal, Nagy Bianka és Borsos Samy 10. B osztályos tanulókkal. A versenyre november 9-én a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Katona József Szakgimnáziumában került sor. A versenyfeladat egy digitális formában átadott, legfeljebb 150 korrektúrát tartalmazó szöveg korrektúrázása szövegszerkesztő program segítségével.

Radnóti-versenyünk második fordulóját december 10-én, a költő születésének 110., halálának 75. évfordulója alkalmából tartottuk. A jó hangulatú versenyen változatos feladatok megoldása után derült ki, hogy melyik csapat ismeri legjobban Radnóti életét és költészetét. A versenyzők Radnóti-verseket mondtak és ismertek fel, tesztet oldottak meg, beszámoltak a költő emberi és kulturális kapcsolatairól, elemezték műveit, és montázst készítettek jellegzetes motívumaiból.

December 6-án, a  VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett versenyen a12.B, és 12.C osztály 3-3 fős logisztikus csapata vett részt.

December 3-án csapatunk a Magyar Államkincstár által szervezett Játék-Kincstár pénzügyi vetélkedőn vett részt, mely Veszprémben a Megyeháza gyönyörű termében került megrendezésre. Az online fordulóban először a Játék Kincstár applikációjában kellett 3 ,,küldetést'' végrehajtanunk, melyek közül a legjobb eredményt számították be. Az applikációt bárki letöltheti a telefonjára, és tesztelheti tudását játékos feladatokon keresztül a pénzügy világában.

A Pénzsztár Országos Pénzügyi Versenyre a 12.A-ból jelentkeztünk négyen: Török Eszter, Földi Klaudia, Füszfa Ferenc és Karakas Kevin. Felkészítő tanárunk Magasy Gyula tanár úr volt. Az első két forduló interneten zajlott, ahol sikeresen továbbjutottunk. A megyei fordulóban már házifeladat is volt. A házi lényege az volt hogy pénzügyi kockázatokról kellett beszélnünk és ezt saját eszközökkel-mi lapokra rajzoltunk ábrákat- kellett bemutatni. Nagyon jól éreztük magunkat és sok újat tanultunk.

Oldalak

 

Régi honlap