Február 15-én egy szép és vidám csütörtöki napra ébredt a pápai Közgáz. Ezen a napon tartottuk iskolánk farsangját, amit lázas előkészületek előztek meg. Az évfolyamok izgatottan várták, hogy bemutathassák jelmezeiket. A délutáni vetélkedő 7 mókás feladat keretében mérettette meg az évfolyamok és a tanárok csapatát. A csoportoknak különböző témában kellett beöltözniük. Az elsősök bölcsisek voltak, a másodikos lányok megmutatták, hogy fiúknak sem utolsók, míg a fiúk szoknyát húztak.

Nem csak kimagasló szakmai képzéseiről, városi, megyei, országos megmérettetéseken való szép helytállásairól, hanem most már jóságáról is beszélnek a pápa KÖZGÁZ neve kapcsán.

Vannak a hétköznapok és vannak az ünnepek. Szerencsés, ha valakinek a napjai ünnepnapok. Szerencsés vagyok. De a szorgos-dolgos ünnepnapok mellett jól esik néha lazítani, kiengedni a „fáradt gőzt”, feltöltődni. Olvasok, kutyázom, zenét hallgatok. Mind feltölt. Mind másként. A legigazibb, legizgalmasabb, legszebb pihenés, számomra mégis csak az, mikor szeretteimmel lehetek. Családom, barátaim és kollégáim körében.

A Magyar Kultúra napjának immár 5. éve testvéreseménye az „Együtt szaval a nemzet” program, melynek célja, hogy a versmondáson keresztül összekapcsolja a világ különböző részein élő magyar közösségeket, ezzel is erősítve a nemzeti összetartozást. A kezdeményezés nem titkolt célja az is, hogy szorgalmazza az iskolák márkacsatornáinak kiépítését, amelyet a továbbiakban különböző művészeti témák feldolgozására, saját kreatív filmtartalmak létrehozására használnak.

Nem gáz - ezt a címet kapta a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma újrainduló diáklapja. Czobor Andrea tanárnő néhány diákot maga köré gyűjtött és újraélesztette az évek óta szunnyadó iskolaújságot. Öt fiatal vállalta, hogy részt vesznek a kéthavonta megjelenő online anyag szerkesztésében, írásában. Köztük van Zsidai Regina is, aki most debütált újságíróként, cikkét egy kóbor cicáról írta, akire az utcán talált rá. Regina befogadta a megrémült állatot, s azóta is igazi jóbarátok.

Milyen érzés? Jó és még jobb. Felemelő, bizsergető, még furcsa, de megszokható. És megszerethető. Az, hogy ismét Kincset találtam, majdhogynem „Aranyat”. Igen, Tanulót. Ügyes tollforgatót, mély lelkű, kedves leányt. Aki egy megható, szíveket megszólító örömmeséjével érdemelte ki az őszi Séta-program aranytollát. Ami a Legjobbnak jár.

Január 11-én a Magyar Honvédség képviseletében Horváth Gábor százados és Kálmán István főtörzsőrmester tartott toborzót iskolánkban.

Oldalak

 

Régi honlap