A kislődi Sobri Jóska élménypark számtalan különböző játékkal várja a hozzájuk érkező és kikapcsolódni vágyó családokat, osztályokat, csoportokat. A GINOP pályázat keretein belül erre mi is lehetőséget kaptunk. Iskolánkból, a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégiumból 24-en indultunk 2019. május 18-án a kalandparkba.

A fenti mondat egy kipirult arcú, boldog lánytól való, aki a pápai KÖZGÁZ „Madarak és fák Napja” alkalmából megrendezett előadásról jött kifele éppen. Szinte szárnyalt, lelkesen mesélte, mit látott, hallott, nem akart kifogyni a szóból. Ökoiskolához méltón, Pápa egyik legrégebbi és legpatinásabb intézménye a „megemlékezést” nem adta alább: neves előadót hívott. Somogyi Csaba személyében, aki a MME (=Magyar Madártani Egyesület) oszlopos tagja és helyi képviselője, végzett környezetvédő.

A 2019-20-as tanévre iskolánk rendkívüli felvételi eljárást hirdet államháztartási ügyintéző és üzleti szolgáltatási munkatárs szakokra.

A sokadik ballagás is olyan, mintha az elsőt ismételnénk. Sokadszorra. Izgalommal teli készülődés, virággyűjtés, takarítás, teremdíszítés, emlékezés. Az együtt töltött évekre. A sok jóra, szépre, kevésbé felemelőre. Minden pillanatra. Melyek közelebb hoztak bennünket a mai naphoz. A sokadikhoz. Csak az idő nem tudja, hogy a sokadikon is mosolygó napsütés rendeltetett, simogató szellővel, büszkén fejet hajtó fákkal. Az esőcseppek, talán siratják a múltat. Azért ilyen az idő.

2019. április 25-ére két versenyt hirdetett a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Baross Gábor Kéttannyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma, amelyeken iskolánk is képviseltette magát.

A Dr. Horváth Györgyné gépírás emlékversenyen a következő tanulóink indultak:

- 9. évfolyam: Nagy Bianka, Borsos Samy, Hegyi Ferenc;

- 10. évfolyam: Balló Laura, Komlósi Ramóna, Rédling Balázs;

- 11. évfolyam: Bálint Tünde, Hujter Mercédesz, Tischler Mercédesz.

Nagy sikerrel zajlott a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján, a NATO születésének 70. és Magyarország tagságának 20.

2019. április 13-án, szombaton reggel indultunk különjárattal Budapestre a GINOP pályázat keretein belül 37 diáktársammal és Rasek Anita, Czobor Andrea, Somogyi Katalin és Kovács Lajosné kísérő tanárnőkkel, ahol az első úti célunk a híres Sziklakórház Atombunker múzeum volt, ami a budai vár alatt helyezkedik el. A 2.

Oldalak

 

Régi honlap