A dunántúli iskolaváros egyik legpatinásabb épületét méhkasként lepték el az ott folyó képzések iránt érdeklődők, élve a nyílt nap adta lehetőséggel. Reggeltől délig volt alkalmuk a jelenlegi nyolcadikosoknak beülniük órákra, belekóstolni a KÖZGÁZ-os levegőbe, élvezni-átélni az alma máter semmivel össze nem téveszthető varázsát. Mozdulni alig lehetett, a hömpölygő diáksereg sistergő-bizsergő méhkassá változtatta az iskolát.

125 éve avatták Pápa város díszpolgárává Jókai Mórt. Ezen ünnep keretein belül iskolánk megrendezett egy, a nagy mesemondó életére, munkásságára épülő irodalmi vetélkedőt. Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Közgáz színeiben induló csapat egyik tagja lehettem. Feladatunk főként az életrajz részletes megtanulása, a kijelölt művek elolvasása, valamint az azokra épülő filmek megtekintése volt.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium felejthetetlen pillanatokkal ajándékozta meg elsőbálozóit, vendégeit, és nem utolsósorban önmagát, mikor is „gólyáinak” bált szervezett. A nívós esemény profizmusát Somogyi Katalin tanárnő garantálta, aki sokadik rendezvényének izgulhatott. Sok-sok munkája, és természetesen a résztvevők lelkes-szorgalmas készülése meghozta gyümölcsét: a „szüretre” okt. 19-én, pénteken került sor, az Acsády iskola patinás aulájában.

A Takarékossági Világnap alkalmából immáron hagyományos vetélkedőjét bonyolította a pápai KÖZGÁZ, amin idén is, immáron harmadik alkalommal, szép számú résztvevőt üdvözölhetett a verseny megnyitójában Berta Ildikó igazgató asszony. Az izgalomtól kipirult arcok a feladatmegoldások hevében lelkesedés-pirossá váltak, a megmérettetést vállalók megbolydult hangyabolyként oldották meg az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat.

A pápai KÖZGÁZ érzékenységből, segítségnyújtásból, empátiából immáron sokszor jelesre vizsgázott tanulóközössége az Állatok Világnapja alkalmából ismét adománygyűjtésbe kezdett, és az összegyűlt finomságokat és hasznosságokat tanulótársaik képviseletében a 10. A osztályból három tanuló, valamint két, állatbarát tanár vitte el a pápai Második Esély Állatmentő Csoporthoz.

Immáron hagyományszámba menő, élménydús délutánt tölthettek együtt a vers, zene, tánc és egyéb „varázslatok” szerelmesei a KÖZGÁZ-ban, ahol is a 9. évfolyamosok tehetségkutató versenyére került sor.

Oldalak

 

Régi honlap