SZC logo

Pápai Szakképzési Centrum

OM kód: 203047 | 8500 Pápa, Veszprémi út 45.

Intézmény logo

Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. dec. 20.


admin

  Együttműködés a szakképzési centrummal: a képzések szinkronizálása

  Pápa, 2023. december 19. – Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Pápai Szakképzési Centrum

  Együttműködés a szakképzési centrummal: a képzések szinkronizálása

  Pápa, 2023. december 19. – Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Pápai Szakképzési Centrum. A megállapodás fókuszában közös képzési programok, összehangolt pályaorientációs rendezvények, közös tananyag- és képzésfejlesztés szerepel, de egyetemi plusz pontokat is szerezhetnek az itt tanuló diákok.

  -Stratégiailag meghatározó lehet diákjaink számára az útkeresésben az a lehetőség, amelyet ezzel a megállapodással, a közös program kidolgozásával adunk – mondta az együttműködés aláírásakor Berta Ildikó.

  A Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója hozzátette: a szakképzési centrum és a részét képező intézmények legfontosabb feladata, hogy az itt folyó oktatás alkalmazkodjon a változó igényekhez és a legfrissebb technológiai fejlesztésekhez. A szakképzés megújítása majd erősítése kiemelt kormányzati szakmapolitikai cél a magyar gazdaság javára. A gazdaság fejlődéséhez pedig elengedhetetlen a képzett munkaerő.

  -A Pápai Szakképzési Centrummal ma megkötött együttműködési megállapodással a Pannon Egyetem a hazai felsőoktatás legnagyobb hozzáadott értéket teremtő, és az egyik legszélesebb vállalati kapcsolatrendszerrel rendelkező szereplőjeként a híd szerepét kívánja betölteni a régióban folyó szakképzés és az egyre magasabb szintű tudást igénylő munkaerőpiac között – fogalmazott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Bízunk benne, hogy jövőbeni együttműködésünk a szakképzési centrum intézményeiben tanuló fiatalok egyéni karrierútjának kikövezése mellett a szakképzés iránti érdeklődés felkeltését és a legkorszerűbb szakmai ismeretek képzésbe integrálását is elő fogja segíteni, és ezzel hozzá fog járulni ezen értékes régió munkaerő megtartó képességének javításához, ami a XXI. században a további fejlődés záloga." – emelte ki Gelencsér András.

  Sági István Csaba, a Pápai Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: ez egy olyan, kölcsönös előnyöket biztosító kapcsolat, amely során az intézményeikben tanuló diákok felsőoktatási továbbtanulási lehetőségei jelentősen javulnak és a szülők számára is jó hívószó.

  Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja szerint a felsőoktatást nem lehet „szigetszerűen” vizsgálni és fejleszteni. Véleménye szerint ahhoz, hogy egy intézmény eredményesen elláthassa az oktatási feladatait, fontos, hogy aktív kapcsolatban legyen a kibocsátott diplomásokat felvevő piaccal, de ugyanilyen hangsúlyos, hogy szoros együttműködésben dolgozzon a hallgatói bemenetet biztosító közoktatással, szakképzéssel is. Ebből kifolyólag a Pannon Egyetem stratégiai partnerének tekinti a szakképző centrumokat és az általuk fenntartott intézményeket.

  -A közös munka keretében többek között arra törekszünk, hogy a középiskolai és az egyetemi képzéseket minél inkább szinkronizáljuk egymással: bizonyos felsőfokú, szakspecifikus ismeretanyagokat már a középfokú képzésekbe is beépítsünk. Ennek eredményeképpen lehetővé válik a diákok számára, hogy a középiskolai tanulmányok során megszerzett többlettudást beszámítsuk a szakmailag illeszkedő Bsc szakok teljesítésébe, amennyiben továbbtanulásukat a Pannon Egyetemen képzelik el. Ezzel egyszerre biztosítunk versenyelőnyt a diák, nagyobb népszerűséget és több lehetőséget a szakképző intézmény, valamint potenciális hallgatói utánpótlást az egyetem számára – fogalmazott Csillag Zsolt kancellár.

   

  További információ:

  Kiss Nikolett sajtómenedzser

  Pannon Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Kommunikációs Igazgatóság

  Telefon: +36 204663798

  Email: kiss.nikoletta@uni-pannon.hu

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Köszönjük a szülők - nevelők bálja támogatását!

  Köszönjük a szülők - nevelők bálja támogatását!

  A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium hálásan köszöni mindazok támogatását akik a 2024. április 6-án megrendezett bál sikeréhez hozzájárultak.

  2024. ápr. 8.


  admin

  Kolléganőnk Karnerné Pethő Katalin elismerő oklevelet kapott

  Kolléganőnk Karnerné Pethő Katalin elismerő oklevelet kapott

  Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere elismerő oklevelet adományozott Karnerné Pethő Katalin kolléganőnk részére kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. A fotón Dr. Hankó Balázs államtitkár és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár társaságában látható. Szeretettel gratulálunk!

  2024. márc. 21.


  admin

  Szülők - nevelők bálja

  Szülők - nevelők bálja

  A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium meghívja Önt 2024. április 6-án szombaton megrendezésre kerülő Szülők - nevelők báljára

  2024. febr. 21.  Partnereink

  SZC logo

  Pápai Szakképzési Centrum


  Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

  8500 Pápa, Veszprémi út 45.

  Telefon: +36-89-324-900

  E-mail: info@papaiszakkepzo.hu

  OM azonosító: 203047


  2024Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium