SZC logo

Pápai Szakképzési Centrum

OM kód: 203047 | 8500 Pápa, Veszprémi út 45.

Intézmény logo

Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. dec. 20.


admin

    Együttműködés a szakképzési centrummal: a képzések szinkronizálása

    Pápa, 2023. december 19. – Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Pápai Szakképzési Centrum

    Együttműködés a szakképzési centrummal: a képzések szinkronizálása

    Pápa, 2023. december 19. – Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Pápai Szakképzési Centrum. A megállapodás fókuszában közös képzési programok, összehangolt pályaorientációs rendezvények, közös tananyag- és képzésfejlesztés szerepel, de egyetemi plusz pontokat is szerezhetnek az itt tanuló diákok.

    -Stratégiailag meghatározó lehet diákjaink számára az útkeresésben az a lehetőség, amelyet ezzel a megállapodással, a közös program kidolgozásával adunk – mondta az együttműködés aláírásakor Berta Ildikó.

    A Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója hozzátette: a szakképzési centrum és a részét képező intézmények legfontosabb feladata, hogy az itt folyó oktatás alkalmazkodjon a változó igényekhez és a legfrissebb technológiai fejlesztésekhez. A szakképzés megújítása majd erősítése kiemelt kormányzati szakmapolitikai cél a magyar gazdaság javára. A gazdaság fejlődéséhez pedig elengedhetetlen a képzett munkaerő.

    -A Pápai Szakképzési Centrummal ma megkötött együttműködési megállapodással a Pannon Egyetem a hazai felsőoktatás legnagyobb hozzáadott értéket teremtő, és az egyik legszélesebb vállalati kapcsolatrendszerrel rendelkező szereplőjeként a híd szerepét kívánja betölteni a régióban folyó szakképzés és az egyre magasabb szintű tudást igénylő munkaerőpiac között – fogalmazott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Bízunk benne, hogy jövőbeni együttműködésünk a szakképzési centrum intézményeiben tanuló fiatalok egyéni karrierútjának kikövezése mellett a szakképzés iránti érdeklődés felkeltését és a legkorszerűbb szakmai ismeretek képzésbe integrálását is elő fogja segíteni, és ezzel hozzá fog járulni ezen értékes régió munkaerő megtartó képességének javításához, ami a XXI. században a további fejlődés záloga." – emelte ki Gelencsér András.

    Sági István Csaba, a Pápai Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: ez egy olyan, kölcsönös előnyöket biztosító kapcsolat, amely során az intézményeikben tanuló diákok felsőoktatási továbbtanulási lehetőségei jelentősen javulnak és a szülők számára is jó hívószó.

    Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja szerint a felsőoktatást nem lehet „szigetszerűen” vizsgálni és fejleszteni. Véleménye szerint ahhoz, hogy egy intézmény eredményesen elláthassa az oktatási feladatait, fontos, hogy aktív kapcsolatban legyen a kibocsátott diplomásokat felvevő piaccal, de ugyanilyen hangsúlyos, hogy szoros együttműködésben dolgozzon a hallgatói bemenetet biztosító közoktatással, szakképzéssel is. Ebből kifolyólag a Pannon Egyetem stratégiai partnerének tekinti a szakképző centrumokat és az általuk fenntartott intézményeket.

    -A közös munka keretében többek között arra törekszünk, hogy a középiskolai és az egyetemi képzéseket minél inkább szinkronizáljuk egymással: bizonyos felsőfokú, szakspecifikus ismeretanyagokat már a középfokú képzésekbe is beépítsünk. Ennek eredményeképpen lehetővé válik a diákok számára, hogy a középiskolai tanulmányok során megszerzett többlettudást beszámítsuk a szakmailag illeszkedő Bsc szakok teljesítésébe, amennyiben továbbtanulásukat a Pannon Egyetemen képzelik el. Ezzel egyszerre biztosítunk versenyelőnyt a diák, nagyobb népszerűséget és több lehetőséget a szakképző intézmény, valamint potenciális hallgatói utánpótlást az egyetem számára – fogalmazott Csillag Zsolt kancellár.

     

    További információ:

    Kiss Nikolett sajtómenedzser

    Pannon Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Kommunikációs Igazgatóság

    Telefon: +36 204663798

    Email: kiss.nikoletta@uni-pannon.hu

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Jelentkezés felnőttképzésre 2024 - 2025

    Jelentkezés felnőttképzésre 2024 - 2025

    Logisztikai technikus Pénzügyi-számviteli ügyintéző

    2024. júl. 24.


    admin

    Köszönjük a szülők - nevelők bálja támogatását!

    Köszönjük a szülők - nevelők bálja támogatását!

    A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium hálásan köszöni mindazok támogatását akik a 2024. április 6-án megrendezett bál sikeréhez hozzájárultak.

    2024. ápr. 8.


    admin

    Kolléganőnk Karnerné Pethő Katalin elismerő oklevelet kapott

    Kolléganőnk Karnerné Pethő Katalin elismerő oklevelet kapott

    Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere elismerő oklevelet adományozott Karnerné Pethő Katalin kolléganőnk részére kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. A fotón Dr. Hankó Balázs államtitkár és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár társaságában látható. Szeretettel gratulálunk!

    2024. márc. 21.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Pápai Szakképzési Centrum


    Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

    8500 Pápa, Veszprémi út 45.

    Telefon: +36-89-324-900

    E-mail: info@papaiszakkepzo.hu

    OM azonosító: 203047


    2024Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium